LÁTNI- ÉS TENNIVALÓK

3 NAPOS RÖVID TARTÓZKODÁSRA:

Kóválygás Nagymaroson: templom, Fő tér, dunaparti sétány, Iskola, Pincelátogatás, Kálvária https://ilovedunakanyar.hu/sztori/hetvegenyi-latnivalo-nagymaroson/, Gesztenye tanösvény  www.turistautak.openstreetmap.hu, Hegyestető a gyönyörű panorámáért https://ilovedunakanyar.hu/kirandulas/hegyes-teto-a-dunakanyar-csucsan/

Ugyanez szemben, Visegrádon: Palota, Fellegvár, Salamon torony, játszótér, bob pálya

https://ilovedunakanyar.hu/dunakanyar/visegrad/

Strandolás a Dunán? Naná! A városi strand a komp alatt húzódik, kijelölt bójákkal, öltözővel és HOMOKOS parttal kicsik és nagyok örömére.

Kedvező vízállás esetén szinte ki sem kell lépni a házból, és előttünk az ország egyik legjobb és legfestőibb homokszigete!

Aki pedig strandra vágyik, akkor irány Párkány: https://www.vadasthermal.sk/hu/

 

Ejtőzés a Sakura Cukrászdában https://www.facebook.com/sakuranagymaros/ vagy az Édeskében https://www.facebook.com/pages/category/Caterer/%C3%89deske-Al%C3%ADz-Cukr%C3%A1sz-M%C5%B1helye-110990965690035/ , iszogatás-eszegetés a Borpiacon https://www.facebook.com/BorPiac/.

Szombati termelői piac  is kötelező https://www.facebook.com/NagymarosiTermeloiPiac/.

4+ NAP TARTÓZKODÁS ESETÉN:

3 napos programok és

Szomszédlátogatás, azaz Zebegény – akár gyalog, akár biciklivel, akár autóval, akár vonattal : templom, Kálvária, Malom-patak völgye, Dunapart az ugyanolyan, de mégis egészen más látványért.

 

3 erdei kisvonattal büszkélkedik a Börzsöny, legközelebb a Királyréti Erdei Kisvonat, mely Kismarosról indul, 3 km-re a háztól: https://www.kisvasut.hu/kiralyret  . Kicsiknek nagyoknak óriási élmény. Végállomásán hajtánypálya, játszótér a patakparton.

A másik két kisvonat is páratlan, nem érdemes kihagyni, kedvencem a Nagybörzsönybe zakatoló http://borzsonyikisvasutak.hu/oldalak/nagyborzsonyi-erdei-vasut-nagyborzsony-nagyirtas-38416/, illetve a kemencei cukiság:  https://www.kisvasut.hu/kemence

Hajóval Esztergomba, bátrabbaknak kenuzás. Kölcsönzés a háztól 800 m-re : http://btz.hu/

A Börzsöny és a Pilis egész évben várja csodáival az idelátogató turistákat.

Túrázni számtalan útvonalon lehet, de Nagymaroson halad át az országos kék túra is, majd átkelve a Dunán folytatódik a Pilisben.

És ott vannak Vác csodái.

És ha még mindig nem elég, és kalandvágyóak is vagyunk eléggé, akár az országban talán egyedülálló túraútvonal a Rám- szakadék, nálunk minden évben minimum 2x kötelező program